Vertraging zorgt voor extra nachtwerk bij Station Harderwijk

Station Harderwijk
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Kandt bv PMI 945HWerkzaamheden station harderwijk 2015 1Door onverwachte tegenslagen en ontdekkingen op het Stationplein, waren extra onderzoeken nodig en noodzakelijke wijzigingen in de planning. De gemeente Harderwijk en ProRail zitten nu in een fase dat de verschillende werkzaamheden niet gelijktijdig kunnen plaatsvinden. Er is een bouwvolgorde voor het bouwen van een waterdichte tunnel, zodat niet altijd met extra ploegen gewerkt kan worden. De opgelopen vertraging zal dus in extra uren moeten worden ingehaald, waardoor uitgeweken wordt naar de nachten. De gemeente laat in een brief aan de omwonenden weten; “Uiteraard wij de werkzaamheden die het minst geluidsoverlast veroorzaken, uitvoeren in de nachten.”


Werkzaamheden in de nacht van zondag 5 op maandag 6 juli

bouwput noordzijde sation harderwijk2In de nacht van zondag 5 op maandag 6 juli wordt er gewerkt. De werkzaamheden zijn dan vergelijkbaar met de werkzaamheden die in de nachten van 30 juni en 1 juli zijn uitgevoerd en er zal aanmerkelijke geluidsoverlast kunnen optreden. De aannemers zullen de geluidsoverlast in duur als in geluidsniveau proberen te beperken.

Werkzaamheden in de nachten van dinsdag 7 juli tot zaterdag 11 juli
locomotief depot locatie harderwijk station 2015In de nachten van 7 tot 11 juli worden de trekankers indraait. Dit zijn een soort funderingspalen
die er voor zorgen dat de toekomstige tunnel niet omhooggestuwd wordt door de druk van grondwater.

Er wordt gewerkt van 22:00 uur tot 6:00 uur. Het geluid dat deze machines produceren is een lager geluid dan dat van de injectie machines.

Werkzaamheden overdag noordzijde.

Het injecteren van waterglas in de bodem vindt overdag plaats in dubbele ploegen van 5.30 tot 22.30 uur.

Het valt niet uit te sluiten dat tussen 11 juli en 29 juli, geen nachtelijke werkzaamheden zijn. “Er wordt alleen ’s nachts gewerkt als het echt niet anders kan,” laat de gemeente Harderwijk weten.

Tussen 29 juli en 3 augustus wordt er 24 uur per dag gewerkt. Voor meer informatie zie planning

bouwput noordzijde sation harderwijk1