Werk aan het spoor tussen Amersfoort en Zwolle woensdag 29 juli t/m zondag 2 augustus

Langs het spoor
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
=werk aan het spoor juli augustus 2015 Veluwlijn Zwolle AmersfoortTijdens de tweede buitendienststelling van het spoor bij Harderwijk worden twee tunnels geplaatst. Er rijden eind juli tot begin augustus geen Intercity’s op het traject Zwolle – Amersfoort. Houdt u rekening met een extra reistijd van 30 tot 45 minuten. Plan uw reis, mogelijk dat u vanaf Nunspeet, Harderwijk, Ermelo, Putten of Amersfoort Schothorst moet overstappen op NS-bussen.


Vernieuwingen vanaf Amersfoort tot en met Zwolle.werkzaamheden harderwijk buitendienststelling 23
ProRail, NS en de gemeente Harderwijk werken samen aan de vernieuwing van station Harderwijk en het gebied daaromheen. Er wordt gebouwd aan een nieuw stationsgebouw, een bewaakte en onbewaakte fietsenstalling, een P+R terrein en een modern busstation. Tevens wordt er een tunnel gebouwd die straks onder het spoor bij Harderwijk wordt geschoven. Een tweede (fiets)tunnel wordt ingehesen nabij de wijk Drielanden. 
.

Amersfoort
Rijkswaterstaat bouwt ter hoogte van de A1 bij Amersfoort een nieuwe viaduct met ruimte voor een aan te leggen derde rijstrook. Omdat dit viaduct over het spoor gebouwd wordt en ProRail de bovenleiding aan moet passen, is er op het moment van de werkzaamheden geen treinverkeer mogelijk.

zwolle spoortunnel nieuw 20152Zwolle
Ook op station Zwolle wordt gewerkt. Door het combineren van diverse werkzaamheden op het traject probeert Prorail de hinder voor treinreizigers te beperken. Om deze vernieuwingen mogelijk te maken en om dit werk goed en veilig uit te kunnen voeren, vinden er van woensdag 29 juli t/m zondag 2 augustus werkzaamheden plaats op het traject Amersfoort - Zwolle.

REISADVIES

Gedurende de buitendiensstelling van het spoor bij Harderwijk. Rijden vanaf 29 juli tot 3 augustus NS-bussen tussen Harderwijk - Nunspeet en Putten



Woensdag 29 en donderdag 30 juli
Tussen Putten en Nunspeet rijden geen treinen maar NS-bussen.

Vrijdag 31 juli t/m zondag 2 augustus
Tussen Amersfoort Schothorst en Nunspeet rijden geen treinen maar NS-bussen.

Reist u rechtstreeks tussen Amersfoort en Zwolle dan kunt u het beste omreizen via Deventer. Reist u van Rotterdam/Utrecht richting Zwolle, dan kunt u via Amsterdam Zuid reizen.

Houdt u op beide trajecten rekening met een extra reistijd van 30 tot 45 minuten.


Plan uw reis
In de NS Reisplanner ziet u vanaf 10 dagen voor reisdatum wat deze werkzaamheden voor uw reis betekenen. Kijkt u kort voor vertrek nogmaals voor het meest actuele reisadvies.

Planning 2015
In 2015 zullen er in verschillende perioden werkzaamheden aan het spoor tussen Amersfoort en Zwolle plaatsvinden. De planning is (onder voorbehoud):

=Zaterdag 10 en zondag 11 oktober
=Zaterdag 19 t/m maandag 21 december
=Tijdens deze werkzaamheden is er beperkt treinverkeer en inzet van bussen tussen Amersfoort
 en Zwolle.

Voor meer informatie over de de dienstregling
www.ns.nl of www.prorail.nl

Bouw tunnelmoot Station Harderwijk 6500 ton

 werkzaamheden harderwijk Weisteeg - Drielanden - fietstunnel