ProRail breidt het spoor rond Utrecht flink uit. Ruim 80 kilometer nieuw spoor en 7 nieuwe stations zijn nodig om Utrecht ook in de toekomst goed bereikbaar te houden. Reizigers kunnen straks vaak en dichtbij huis op de trein stappen: met Randstadspoor ontstaat een snel en toegankelijk spoornetwerk in de regio Utrecht. Komend weekend werkt ProRail aan het spoor rond Utrecht..

Dit weekend geen treinverkeer mogelijk tussen
Utrecht - Den Bosch en
minder treinen tussen Utrecht – Nijmegen


Randstadspoor
De aanleg van Randstadspoor is in de toekomst een grote verbetering voor de mobiliteit rond Utrecht. De spoorverdubbeling tussen Utrecht Centraal en Lunetten - van vier naar acht sporen - moet in 2015 gereed zijn, als onderdeel van een masterplan om Utrecht per trein goed bereikbaar te houden. Reizigers en omwonenden ondervinden nu hinder van de werkzaamheden, maar hebben op termijn veel baat bij de spoorverdubbeling en de bouw van nieuwe stations. 

Aansluiting van nieuwe sporen
Vanaf vrijdagavond 28 september om 21.00 uur tot maandagochtend 1 oktober om 05.00 uur werkt ProRail met 200 man aan de aansluiting van nieuwe sporen bij Lunetten op het bestaande spoor. Oud spoor wordt opgebroken, ballast gestort en nieuw spoor aangesloten. Maandag 1 oktober wordt het nieuwe spoor in gebruik genomen.

Gevolgen voor het treinverkeer
Door de werkzaamheden rijden er komend weekend geen treinen tussen Utrecht en Den Bosch: reizigers kunnen gebruik maken van NS-bussen. Tussen Utrecht en Nijmegen rijden minder treinen. Reizigers van en naar Schiphol kunnen toeslagvrij via Breda reizen en tussen Amsterdam en Eindhoven via Rotterdam CS. Voor reisadvies op maat kunnen reizigers www.ns.nl raadplegen.

Werkweekend eind november
In het weekend van 23 tot 25 november werkt ProRail ook aan de spoorverdubbeling rond Utrecht. Twee nieuwe sporen richting Driebergen worden aangesloten op de bestaande sporen. Er is dan beperkt treinverkeer tussen Utrecht en Arnhem. Op 26 november zijn dan in totaal 4 nieuwe sporen in gebruik.


Meer weten over werken aan het spoor? Kijk op www.prorail.nl/werkaanhetspoor

Copyright © 2019 Het Nachthok. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates