In de herfstvakantie verricht ProRail in het hele land grootscheepse werkzaamheden aan het spoor. Er wordt zoveel mogelijk in de weekenden gewerkt, maar op een aantal trajecten ook doordeweeks. Op veel trajecten wordt gewerkt aan het compleet vernieuwen van het spoor, wissels en bovenleidingen. Ook worden perrons verhoogd, nieuwe perrons aangelegd en tunnels onder het spoor gebouwd. In Zwolle wordt door ProRail nog een van de laatste werkzaamheden verricht voordat de Hanzelijn wordt geopend in december..

Minder storing
Met al deze werkzaamheden behouden we de kwaliteit van het spoor, wordt het spoor robuuster en minder storingsgevoelig en op veel plekken stiller. In Zwolle wordt de komende dagen een extra perron aangelegd voor de komst van de nieuwe Hanzelijn, de nieuwe spoorverbinding tussen Lelystad en Zwolle, die op 6 december wordt geopend. Er wordt gewerkt in de herfstvakantie omdat er dan minder reizigers gebruik maken van de trein. ProRail realiseert zich dat reizigers op deze trajecten hinder zullen ervaren vanwege de werkzaamheden. Maar het is eveneens belangrijk het spoor goed en tijdig te onderhouden om problemen in de toekomst te voorkomen. De vervoerders dragen tijdens de werkzaamheden zorg voor alternatief vervoer, omreisroutes en adequate reisinformatie.

Op onder andere de volgende trajecten wordt gewerkt aan het spoor:
Zwolle: woensdag 10 t/m zondag 14 oktober, extra perron voor de komst van de Hanzelijn en een nieuwe perrontunnel.
Schiphol-Leiden: zaterdag 13 t/m zondag 21 oktober, vernieuwen spoor, wissels en bovenleidingen, perronhoogte aanpassen station Hoofddorp.
Gouda-Alphen a/d Rijn: zaterdag 13 t/m zondag 21 oktober, vernieuwen spoor.
Nijmegen-Arnhem: woensdag 17 t/m zondag 21 oktober, bouw nieuw station Nijmegen Lent en twee tunnels onder het spoor.
Leeuwarden-Heerenveen: donderdag 25 t/m zondag 28 oktober, vernieuwen wissels, spoor en overwegen.
Eindhoven-Venlo: vrijdag 19 t/m zondag 21 oktober, bouw nieuwe tunnel onder het spoor bij Helmond.
Copyright © 2019 Het Nachthok. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates