Deel buschauffeurs in Harderwijk staakt op dinsdag 31 mei

RRReis bus opladen Station HarderwijkVakbond FNV heeft landelijke acties aangekondigd in het streekvervoer. Vanaf dinsdag 31 mei wordt er twaalf dagen lang bijna elke dag op meerdere plekken gestaakt. Op dinsdag 31 mei wordt er door een deel van de buschauffeurs (leden van de vakbond FNV) in Harderwijk gestaakt. De staking heeft mogelijk invloed voor reizigers, omdat er ritten vervallen. Het gaat om stakingen van 24 uur (één dag) die zich verplaatsen naar andere delen van het land. Op dinsdag 31 mei wordt er door een deel van de buschauffeurs in IJssel-Vecht gestaakt. Het gaat om chauffeurs van de vestiging Harderwijk.

Scooterstallingen voor Station Harderwijk

RSH 4011fietsenstalling 076harderwijkNu het hinderlijk of foutief parkeren bij het station Harderwijk zo’n grote vlucht neemt. En het al langere tijd bekend is dat een speciale parkeergelegenheid voor brommers en scooters nodig is. Want er is nu een groot tekort aan stallings- en parkeergelegenheid voor de gemotoriseerde tweewielers nabij het station. Vorig jaar beloofde wethouder Jeroen de Jong hierop actie te ondernemen.

VSE verdwijnt definitief - 25 bomen verdwijnen -

VSE Harderwijk 2019 Eendenslachterij verdwijntHarderwijk  Medio juni 2019 is het de bedoeling dat de voormalige eendenslachterij VSE definitief is verdwenen uit Harderwijk. Binnenkort start de sloop van alle gebouwen aan de Weiburglaan 6 en verdwijnen een groot aantal bomen. Deze week heeft het college de gemeenteraad geïnformeerd over ontwikkelingen op de Weiburg, het industrieterrein nabij het station van Harderwijk. In deze brief meldt het college dat zij al een jaar lang in gesprek zijn met Bouwfond Property Develeopment (BPD) om het gebied te herontwikkelen.

Fietswrakken weg bij het NS-station

Vol - fietsenstalling  Station harderwijk 2018Gemeente Harderwijk houdt binnenkort weer een opruimactie van fietswrakken bij het station. Wrakken die in de onbewaakte stalling staan worden in de week van de herfstvakantie (22 tot 28 oktober) verwijderd. Fietswrakken zijn fietsen die rijtechnisch in onvoldoende staat verkeren (kromgebogen wielen en dergelijke) en bovendien al langere tijd niet meer zijn gebruikt. Daardoor wordt onnodig stallingsruimte ingenomen. Heeft u zo’n fiets bij het station staan, dan is het raadzaam om zo snel mogelijk jouw ijzerenros weg te halen.

Horror night na Fright Night Walibi

fright nigh extra politie inzet station harderwijkVorige week vrijdag was het geen prettige rit voor een aantal reizigers en buschauffeur die vanuit Biddinghuizen naar Station Harderwijk reisde. Een groep jongens die vanaf de halte Bremerweg in bus 147 instapte, na hun bezoek aan het horror feestje,  zorgde voor de nodige overlast waarbij de buschauffeur is bedreigd met een mes. Tevens voelde een meisje zich zeer ongemakkelijk en schreeuwde dat zij de bus uit wilde. Mogelijk vanwege poging tot aanranding. Nadat zij de bus heeft verlaten werd door de chauffeur op de noodknop gedrukt en de politie opgeroepen. Er is aangifte gedaan, politie heeft de gegevens genoteerd van de jongens en doet nog nader onderzoek. Waarbij ook de beelden van de beveiligingscamera’s in de bus worden bekeken. Op dit moment is niet bekend hoe het is met meisje.  Zij heeft nog geen aangifte gedaan. Ben je getuige of weet je meer - Bel de politie 0900-8844

Buiten de rekken gestalde fietsen NS-Station

Station harderwijk fietsparkeren fietsen worden verwijderdVoor reizigers en minder validen zijn fietsen die buiten de stalling van de NS worden geplaatst vaak een obstakel. Hinderlijk gestalde fietsen bij het perron, winkels, café Stoppels en rondom de overdekte fietsenstalling worden door de medewerkers van Stadstoezicht verwijderd en naar de gemeentewerf gebracht.

Intercity stopt twee keer per uur in Harderwijk

IC Harderwijk - Zie de rode lichten voorbij rijden -Vanaf zaterdag 24 februari 2018 stopt de intercity vanuit Amersfoort richting Zwolle, dagelijks bij Station Harderwijk. Niet vanwege actieve politieke lobby of verkiezingsstunt. Maar omdat Station Zwolle flink wordt aangepakt. Prorail is bezig met verbeteren van het spoor en bouwen een busbrug. Tijdens de voorjaarsvakantie, van zaterdag 24 februari tot en met 4 maart, worden bussen ingezet tussen Zwolle en ’t Harde. Zonder teveel de dienstregeling van Nederland te verstoren. Stopt de Intercity uit Utrecht-Amersfoort richting Zwolle, tijdens de ‘negendaagse’, in Harderwijk voor een conflictvrije treinverbinding op de Veluwelijn.