Praat mee over verkeersveiligheid in Harderwijk

Duurzaam Veilig
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

De ChristenUnie organiseert op dinsdag 30 oktober 2012 van 19.30 tot 22.15 uur in het stadhuis een mini-congres over de verkeersveiligheid in Harderwijk  Centraal staan de thema’s verkeersveiligheid van fietsers en handhaving binnen de Gemeente Harderwijk. 

.

 

Wat heeft de ChristenUnie al gedaan op het gebied van verkeersveiligheid?
De afgelopen jaren is de ChristenUnie actief bezig geweest om de verkeersveiligheid in Harderwijk onder de aandacht te houden. Zo heeft de fractie schriftelijke vragen gesteld over de verkeersveiligheid van fietsers, waarbij in het bijzonder de aanpassing van de Vitringasingel aandacht kreeg. “De Vitringasingel is opnieuw ingericht, waarbij ook de kruispunten aan beide einden zijn meegenomen. Echter, dit heeft de overzichtelijkheid, doorstroming en het gevoel van veiligheid bij met name fietsers niet verbeterd”, aldus Bart Jonkman, raadslid van de ChristenUnie, “daarom willen wij met dit mini-congres de verkeersveiligheid van fietsers nogmaals onder de aandacht brengen.”

Vragen
Ook zijn er schriftelijke vragen gesteld over handhaving binnen de Gemeente Harderwijk. Marcel Companjen, fractievoorzitter van de ChristenUnie: “Verkeersonveilig gedrag valt op geen enkele wijze te tolereren en hiertegen moet dan ook ferm worden opgetreden. Met name kinderen en ouderen moeten hierbij de helpende hand worden toegestoken en daar moet dit mini-congres een bijdrage aan leveren.” Informatie over het mini-congres

Burgers
Om een vervolg te geven op deze schriftelijke vragen, organiseert de ChristenUnie op dinsdag 30 oktober 2012 van 19.30 tot 22.15 uur het mini-congres Harderwijk: verkeersveilig in het stadhuis van Harderwijk. “Er zullen verkeersdeskundigen aan een forumdiscussie deelnemen”, verduidelijkt Bart Jonkman, “maar ook burgers mogen hun inbreng leveren in bijvoorbeeld een aantal werkgroepen.”
Voor wie?

Iedereen is op deze avond van harte welkom.
Hebt u al opmerkingen vooraf?

Wanneer u vooraf al vragen, opmerkingen of tips wilt doorgeven, dan kan dit bij de fractie via het speciale mailadres: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Bron: ChristenUnie Harderwijk 16-10-2012