Subsidieverordening isolatiemaatregelen woningen 2013-2015

Harderwijk Centraal
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Als eigenaar/bewoner, of als eigenaar van één of meerdere particuliere huurwoningen kunt u vanaf 1 maart 2015 subsidie aanvragen voor woningisolatie. Aanvraagformulieren zijn bij de gemeente verkrijgbaar.

De gemeenteraad heeft op 29 januari besloten de Subsidieverordening isolatiemaatregelen woningen 2013-2015 vast te stellen. Tevens heeft de raad de Subsidieverordening isolatiemaatregelen particuliere huurwoningen vastgesteld. Met de eerste verordening wordt de reeds lopende isolatiesubsidieregeling voor eigenaar/bewoners van een particuliere woningen weer met een jaar verlengd. De tweede verordening betreft een nieuwe isolatiesubsidieregeling voor het isoleren van huurwoningen van particuliere verhuurders. Beide subsidieregelingen gelden voor 2015.

De volgende onderdelen komen in aanmerking voor subsidie:
• vloerisolatie (isolatiemateriaal moet zelf een Rd-waarde hebben van minimaal 2,5 m² K/W)
• dakisolatie (isolatiemateriaal moet zelf een Rd-waarde hebben van minimaal 2,5 m² K/W)
• gevelisolatie (geen eis bij spouwmuurvulling, bij andere isolatie moet het isolatiemateriaal zelf minimaal een Rd-waarde van 2,5 m² K/W hebben)
• het vervangen van bestaand glas door HR++ glas
Let er op dat de subsidie alleen geldt voor na-isolatie van een bestaande vloer, gevel(s), dak(en) en vensters en niet voor ver-, of nieuwbouwwerkzaamheden. Bovendien geldt voor de Subsidieverordening isolatiemaatregelen particuliere huurwoningen dat deze niet van toepassing is op koopwoningen die tijdelijk verhuurd worden op grond van de Leegstandwet. Voor beide subsidieregelingen is de hoogte van de subsidie een derde van de subsidiabele kosten tot maximaal € 500,-- per woning. Als u met vijf van uw buren subsidie aanvraagt of als particuliere verhuurder een aanvraag voor meer dan 5 woningen indient, dan wordt dit bedrag verhoogd tot maximaal € 750,--. Eerder toegekende subsidie wordt in minderering gebracht. Per subsidieregeling is een bepaald budget beschikbaar. Subsidies worden verstrekt voor zover dit budget toereikend is. Raadpleeg onze site www.harderwijk.nl/woningisolatie voor nadere informatie.